veldwerk – bierre, frankrijk – 9 t/m 12 okt 2014

Veldwerk in Bierre (Frankrijk) 9-12 oktober 2014

Veldwerk is voor iedereen die in de kunsten werkzaam is en speelt zich af in het gebied tussen een korte residentie en een gesprek. En tussen pionieren en reflecteren.
Wil je een nieuw onderzoek starten, heb je een vraag die je wilt stellen, ben je iets vergeten dat je je wilt herinneren of wil je een nieuwe weg inslaan binnen je werk?
Kom dan drie dagen opwerken met Riet Mellink andere gelijkgestemden. We gaan deze dagen in gesprek over ons veldwerk tijdens de koffie, de lunch en het diner.
Veldwerk gaat over de onvermoede effecten van samenwerken in heel persoonlijke artistieke onderzoeken.

De eerste twee edities van Veldwerk speelden zich af op Rood|Noot in Utrecht (sep’13) en het buitengebied van Rekken, diep in de Gelderse Achterhoek (feb’14).
Deze derde editie verblijven we op het erf van Gerda en Herman, twee Nederlanders die al 15 jaar een huis in het kleine dorpje Bierre hebben en daar goed ingeburgerd zijn. Herman is net gepensioneerd, was docent beeldende vorming, kookte voor grote en kleine gezelschappen en heeft het meeste van de verbouwing zelf gedaan. Gerda is verpleegkundige, therapeut en brocantespecialist. Ze hebben een groot terrein, met slaapplekken binnen en buiten. Met buurboer Georges en een bevriende kok wordt er deze dagen een varken geslacht en verwerkt, dus daar kun je je onderzoek aan vastknopen, maar je kunt ook het dorp of de natuur in, de Cave du vin, het weiland. Je kunt dus worst maken maar ook paddenstoelen zoeken, de Franse boerenbouwstijl analyseren, zingen in het Romaanse kerkje, of onderzoeken hoe donker het donker is.
De TGV stopt in Montchanin/Le Creusot. We kunnen je daar op komen halen van het station. Of reis samen in een auto. Het is vanuit Utrecht ongeveer 8 uur rijden.

Voel je je aangetrokken tot deze omstandigheden en manier van werken, meld je dan aan via stvollegrond@gmail.com