Baldwin Henderson | Huisfotograaf

Baldwin Henderson (1966) kwam voor het eerst op Rood Noot in 2011 tijdens het winterse luisterfeest IJskonijn. Hij maakte enkele prachtige foto’s, die wederzijds in de smaak vielen, en sindsdien is hij niet opgehouden om alles wat er op, in en omheen Rood Noot gebeurt te fotograferen. Baldwin combineert zijn werk als fotograaf met advieswerk op het gebied van duurzaamheid. Rood Noot interesseert hem omdat “niets vaststaat, er continue iets gebeurt, zich ontwikkelt en inspireert en dat je daardoor ongemerkt onbenullig veel over jezelf en anderen leert en deelt. Het is iedere keer weer een verrassing wat je aantreft en daarnaar zoeken en kijken is wat ik fotografeer.”

Hieronder een selectie van zijn zwart-witvoorstellingsfoto’s. Zeker niet het enige type foto’s dat hij maakt op Rood Noot, maar misschien wel het mooiste. De eerste foto is genomineerd voor de Nikon Theaterfotografieprijs 2015.

Rood Noot - Verzamelaars van dromen © Baldwin HendersonRood Noot - Ritter Dene Voss (2) © Baldwin HendersonRood Noot - Ritter Dene Voss (1) © Baldwin Henderson Rood Noot - Oude Meesters © Baldwin HendersonRood Noot - Cabaret Voltaire © Baldwin HendersonRood Noot - Engel in het havencafé © Baldwin Henderson

 

Van boven naar beneden:

2015 Joep Hendrikx – Verzamelaars van Dromen (Dostojevski e.a.)
2013 Ritter, Dene, Voss (Thomas Bernhard)
2014 Peter Kolpa, Myrthe Boersma – Ritter Dene Voss (Thomas Bernhard)
2014 Wout de Boer – Oude Meesters (Thomas Bernhard)
2013 Kirsten Roosendaal, Peter Kolpa – Cabaret Voltaire
2014 ’t Barre Land / HKU: Margijn Bosch, Yorke Mulder – De Engel in het Havencafé (Brecht e.a.)